Wat is toeristisch hardlopen toch leuk! -2-

We zijn weer terug na vier weken Noorwegen en Zweden en tijdens deze weken heb ik tien keer hardlopend de steeds andere omgeving verkend. In de eerste aflevering gaf ik al een ‘tussenstand’. Ook de lopen die daarna volgden waren bedoeld om indrukken op te doen van de directe omgeving van de plaats waar we met de camper stonden. Zo stonden we in Sveio pal aan een fjord met een hpim2506eigen visstek! Locatie: Victors Naturpark. Neen, we aten die avond geen zalm, maar toch – het was leuk om weer eens te hengelen. Tussendoor daar een stuk over de weg gelopen, lekker glooiend, dus mooie training. Krijg je na elke paar honderd meter echt weer een ander zicht op de fjord. Top!

In Amot (Noorwegen) stonden we op een prachtige camping aan de N 134 met aan de overkant van de weg een prachtig meer. Tja, daar lekker omheen rennen is dan een leuke en ook best inspannende uitdaging.

Op de terugweg door Zweden verbleven we twee nachten op camping Unda in Uddavalla – een leuk stadje trouwens. we fietsen er vanaf de camping naar toe en dat was langer rijden dan we dachten ­čśë Lopende die omgeving verkennen was een tocht op de bonnefooi. Ik startte langs het strand, ging vervolgens een stuk over de weg, daarna een grasveld over het bos in en kwam bij toeval uit op ongeveer 1,5 km van de camping. Dat tijdloze hollen en om je heen kijken, eventueel een stukje wandelen┬á waar de bodem te onregelmatig is als gevolg van boomwortels, soms stilstaan om vogels op te zoeken – dat is toeristisch hardlopen ten voeten uit!

In Angelsholm (Zweden) verbleven we ook op de terugweg in een natuurreservaat. Op de heenweg hadden we hier een zwarte specht gezien – een mooie ervaring die ik jaren geleden had in het zwarteDuinwaterleidinggebied van Amsterdam en nu dan vlak bij de camper. Prachtige vogel, groot voor een specht. Helaas, op de terugweg niet gezien, maar wel lekker weer dezelfde ronde van 9 km door het bos gelopen.

Eergisteren zijn we begonnen aan dik een maand op ons vakantiehuisje in De Bremerberg in Biddinghuizen. Gisteren mijn eerste loopje hier, richting de pas bremerbaaigeopende Bremerbaai, een mooi niet strandcomplex (strandjes, steiger, restaurant) aan de Flevoboulevard, ter hoogte van de afslag richting Biddinghuizen-dorp. Een aanwinst! Op de terugweg pakte ik een stukje mee van het laarzenpad, een route van vier kilometer door het bos vlak bij ons huisje die ook opnieuw is uitgezet. In het verleden zag ik hier regelmatig ree├źn en vossen. Dus dat pad ga ik de komende weken vaker lopen!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share
This entry was posted in Lopen and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *