Sinds ik beschik over een e-reader krijgt het lezen van romans een nieuwe impuls. Op zich had ik die niet echt nodig. Als neerlandicus is het natuurlijk mijn gewoonte om de Nederlandse literatuur een beetje bij te houden. Maar eerlijk gezegd, er verschijnt zoveel en er zijn zoveel andere verleidingen qua lezen… Een abonnement op Elly’s Choice blijkt een aanmoediging. Ik heb de e-reader altijd bij me en benut losse kwartiertjes voor een paar pagina/s lezen.

Niet alles wat ik van Elly gratis mag downloaden is even hoogstaand, maar toch, het meeste leest lekker weg.

In de afgelopen twee maanden las ik De au pair van Maartje Fleur, een lekkere literaire thriller. Tot datzelfde genre behoort ook het boek dat ik dit weekend las, En passant van Esther Kreukniet dat best een verrassend einde heeft en een originele inval bevat: een groot gedeelte van het verhaal wordt verteld door de hoofdpersoon Michelle terwijl ze zich in coma bevindt en niet rechtstreeks contact kan maken met haar bezoekers die zij wel registreert en die haar denken richting geven.

Het verhaal Het mirakel van Tessa de Loo beviel me erg goed. Stel je maakt iets mee dat volstrekt ongeloofwaardig is maar wel jouw realiteit (de verschijning van een Ufo) – wat gebeurt er dan?

Ik las ook de nu opnieuw als debuutroman opgehemelde Het meesterstuk van Anna Enquist. Inderdaad, een lekker verhaal.  Geldt ook voor Afgunst van Saskia Noort.

En tot slot noem ik De nacht van Lolita van Rob Waumans dat er beslist mag zijn. Ik koos het boek omdat lezing van Lolita van Nabokov indertijd veel indruk op mij maakte. Dit boek heeft daar geen referentie mee en zal ook niet dezelfde indruk achterlaten. Maar het was wel een onderhoudend verhaal.

Wat mogelijk interessante linkjes:

Maartje Fleur, De au pair:

http://mustreads.nl/recensie-de-au-pair-maartje-fleur/

http://www.leesfanaten.nl/thrillers/2395-maartje-fleur-de-au-pair

Esther Kreukniet, En passant:

http://www.boekenbijlage.nl/een-spannende-thriller-met-een-onthutsende-ontknoping/

http://perfecteburenleesclub.blogspot.nl/2014/11/groepsrecensie-en-passant-esther.html

http://www.hebban.nl/boeken/en-passant-esther-kreukniet

http://thrillerlezers.blogspot.nl/2014/11/en-passant-esther-kreukniet.html

Rob Waumans, De nacht van Lolita:

http://www.deleesfabriek.nl/2013/10/de-nacht-van-lolita-rob-waumans/

http://recensieweb.nl/recensie/de-vertroebelde-blik-van-een-glazenwasser/

 

Share