Onlangs las ik twee thrillers van Tess Gerritsen. Haar naam zei mij niets, ik was ook nooit zo’n thriller-tesslezer, maar daar is de laatste tijd verandering in gekomen. Dat komt door de e-reader die ik kreeg – met name geschonken omdat die zo handig is op lange vakanties. Nou, dat laatste moet nog gaan gebeuren, maar ik gebruik hem wel al maanden met veel plezier. Soms lees ik discussies over wel of geen e-reader, over wat lekkerder leest en wat wel of niet goed is voor de boekhandel. Aan dat debat doe ik niet mee. Voor mij geen of/of maar en/en want ik blijf gewoon boeken kopen. En dan niet bij Bol.com of zo, maar gewoon bij de boekhandel in mijn dorp. Even mailen en het gevraagde boek staat snel voor me klaar.
Ik heb de e-reader altijd in mijn tas. Als ik dan ergens aan de vroege kant ben, bijvoorbeeld bij een opdrachtgever, dan pak ik snel de reader uit de tas. Pakweg een half jaar geleden ben ik lid rizolligeworden van Elly’s Choice, een distributeur van e-books die voor een luttel bedrag elke maand tien titels voor je klaar zet om te downloaden.sterf twee keer Daar zitten telkenmale thrillers bij, ook van Tess Gerritsen.
Eerst las ik Sterf twee keer, daarna De Chirurg. Beide spannende boeken met in de hoofdrol inspecteur Rizolli, later bijgestaan door de chirurgdokter Isles. Na lezing van het eerste boek kwam ik er toevallig achter dat die twee samen al sinds 2010 in een Amerikaanse televisieserie zitten die is gebaseerd op de boeken van Gerritsen. Tja.
Het aardige van de thrillers vind ik dat het verhaal behoorlijk vol zit, veel wendingen en nieuwe personen kent, zonder dat dit hinderlijk is of gezocht. Het verhaal meandert als het ware naar het eind. De gruwelijkheden van de misdaad worden verdiept met, noem het maar, ‘medische informatie’. Niet als een soort college of zo, maar er komen we heel veel vaktermen voorbij die mij weinig zeggen. De Chirurg heeft aan het eind zelfs een korte woordenlijst. Neen, hinderlijk is dit niet, die medische terminologie.

Share