Stappen gezet. Uitnodiging tot feedback

Een boek schrijven is bij mij zoiets als stoofvlees (‘draadjesvlees’) klaarmaken: open staan voor de vele ingrediënten die je kunt kiezen, proberen de beste keuzes te maken, in goede verhoudingen toevoegen en dan heel lang laten sudderen. Af en toe roeren, temperatuur niet te hoog en vooral: de tijd nemen. 

Na maanden van inlezen en research, is de tijd rijp voor het opstellen van een publicatieplan voor mijn boek over retorica in en van populaire managementboeken. Materiaal goed ordenen, lijnen uitzetten, voor mezelf helderheid en scherpte creëren over waar het me nu precies om te doen is (en dat gaat bij mij helaas niet vanzelf), een globale hoofdstukindeling maken, een werktitel bedenken – allemaal opstapjes naar een niveau dat toereikend is om met uitgevers te praten.

Hoewel ik de researchperiode nog niet definitief afsluit, wil ik me de komende weken concentreren op het schrijven van een eerste concept. Dan hoop ik ook te ontdekken waar doublures in de informatie zitten en waar ik nog gaten in het verhaal aantref. Ook merk ik dan vanzelf of mijn voorlopige hoofdstukindeling voorziet in een passende ordening.

Ik beleef geweldig veel plezier aan dit onderzoek en het schrijven daarover. Ik ben ervan overtuigd dat ik iets toevoeg aan bestaande opvattingen over populaire managementboeken en een oorspronkelijke kijk daarop heb ontwikkeld. 

Het boek is voor mij een goede voorstudie op een eventueel nog te schrijven dissertatie in de filosofie over ‘geheime filosofie in de taal van de adviseur’. Een intrigerend onderwerp met nauwe relaties tot het boek waar ik nu mee bezig ben. Maar in de aanduiding ‘eventueel’ huist ook enige twijfel: de vrijheid die ik nu heb om mezelf uit te drukken (en het grote plezier en de energie die ik daar aan ontleen) zal bij het schrijven van een proefschrift zeker niet mogelijk zijn. Ga ik dat er voor over hebben? Ik weet het nog niet. Eerst dit project tot een goede afronding brengen.

In deze fase is er ruimte voor feedback van potentiële lezers. Graag bied ik bezoekers van mijn site de gelegenheid om te reageren op mijn publicatieplan. Lijkt het wat? Zitten er verrassingen in? Mis je bepaalde onderwerpen? Zou je een boek over dit onderwerp kopen? 

Het publicatieplan kun je downloaden van deze site. Gebruik daarvoor de volgende link: https://harmklifman.nl/wp-content/uploads/2019/05/publicatieplan-pdf-08.05.pdf

Ik ben oprecht benieuwd naar reacties. Laat me die dus weten! Reageren kan door te mailen naar harmklifman@hotmail.com of door gebruik te maken van de reactiemogelijkheid op deze site.

Share
This entry was posted in Geen categorie and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *