De hardloper

Van losloper naar clubloper, van zo maar wat naar serieuze recreant, en nu op weg naar een nieuw genre: de toeristische loper

Mijn grootste hobby is: lopen. Ik doe dat al tientallen jaren, sinds 1982. Ik nam toen definitief het besluit om iets aan mijn conditie te gaan doen.

De eerste jaren was ik net als vele anderen, een loslopende hardloper. Ik verbeterde me snel maar liep ook de typische beginnersblessures op zoals kniepijn en slijmbeursontsteking in de heup. Dat is risico van het starten met lopen zonder begeleiding
Ik ben pas bij Voorschoten ’97 (toen nog Randstad sport) gaan lopen toen een van de kinderen daar op atletiek ging. En ik heb er geen dag spijt van gehad. Ik ging er echt beter van lopen.
Van het een komt het ander: na enige jaren deed ik een trainerscursus en tot voor kort was ik (jarenlang) vaste trainer van een of meer groepen. 

Toen ik 50 werd, vond ik dat de tijd was gekomen om een marathon te lopen. Dat ging prima, een fantastische ervaring. Spoedig volgden er meer. Zie: over marathons.

Sinds kort leg ik me toe op wat ik maar noem: ‘toeristisch hardlopen’ . Ik heb hier een nieuwe loot aan de loopsport ontdekt die ik verder wil ontwikkelen. Je kunt deze ontwikkeling volgen via een doorlopend bestand, laatste update, zie aldaar.

Tot slot in een filmpje van 20 sec. mijn meest glorieuze moment ooit:    FilmUitMijnGloriedagen