Onlangs kreeg ik een mail van een van de auteurs wiens werk ik heb besproken in Cicero leest Covey. Retorica in populaire managementboeken. Een consultant dus en interim manager en nu weer op een vaste baan. Hij had het boek besteld en vroeg of hij het nog op tijd voor zijn vakantie in huis zou hebben. Dat leek me wel goed te gaan. Een Printing on Demand uitgave duurt wat langer, dus ik begrijp de vraag.

Enkele weken later mailde hij opnieuw. Hij had het boek ‘met veel plezier gelezen’ en is ‘de invalshoek steeds meer gaan waarderen.’ Bovendien vond hij dat hij en zijn mede-auteur van het boek dat ik besprak, er ‘genadig afkwamen’. 
Ah, dacht ik, dat is leuk; hij begon kennelijk met scepsis maar heeft die kunnen overwinnen en kunnen omzetten in waardering. Fijn om te horen. 
De auteur voegde er een verzoek aan toe. Of ik een review wilde schrijven voor het nieuwe boek dat hij met iemand anders had geschreven en dat dit najaar uitkomt. 

Nou dat wilde ik wel; eervol toch?! Ook moedig en getuigend van lef van de auteurs, want in Cicero leest Covey leg ik regelmatig de vinger op de zere plek, vooral als auteurs doorzichtige retorische trucjes toepassen of doorslaan, dat wil zeggen lucht verkopen. 

Toen ik de recensie had ingeleverd, kreeg ik terug: ‘Dank voor je bericht en je tekst, daar kunnen we mee voor de dag komen! Zeker uit de pen van iemand die zoveel managementliteratuur onder de loep heeft genomen.’

Nou, het was gewoon een goed boek. Compliment aan beide auteurs. Om welk boek het gaat? Dat laat ik weten als het is verschenen.

(Deze bijdrage verscheen ook op LinkedIn op 13 september 2021)

Share