Op 25 september 2011 is weer de marathon van Berlijn. Een fantastische marathon – ik spreek uit ervaring want een paar jaar terug liep ik hem ook. De inschrijving was dit jaar in no time volgeboekt. Al maanden kan er niemand meer bij. En dan heb ik het over 40.000 deelnemers.Gisteren heb ik voor mezelf de start gemaakt van mijn voorbereiding. Nog vier maanden te gaan. Mooi op tijd dus want in twee maanden kan ik het ook, rekenend op mijn goede basisconditie. Dit keer dus een langere en hopelijk betere voorbereiding. Enerzijds tijdig beginnen met lange duurlopen zodat de afstand op zich er niet meer toe doet, en anderzijds een beetje werken aan het tempo, zodat het ook op dat punt in orde is.

Gisteren dus gestart met een bosloop in het Reve Abbertbos in Flevoland, een langgerekt bos parallel aan het Veluwemeer tussen de brug naar Elburg en de brug naar Kampen. Ik heb er vaker gelopen. Je komt er weinig mensen tegen. Gisteren één vogelaar. En juist door die rust is de kans groot op het zien van wild. En ja hoor, een prachtig chocoladebruin reetje, niet piep jong meer maar ook nog niet erg volwassen, kortom, een heel mooi rank beestje.

De loop zelf was zwaar maar dat maakte niet uit. Ik was moe toen ik startte en heb geen enkel probleem met stukjes wandelen tussendoor. Maakt allemaal niet zoveel uit in deze fase. Het gaat om de duur en de belasting, niet om de snelheid. Die oefen je op een andere manier.

Na 16 kilometer was ik terug bij de auto. 1 uur en veertig minuten verder. Ondanks de fysieke moeheid toch lekker gelopen. De kop is er af.

Share