Vorige week plaatste ik het bericht dat ik een review mocht schrijven voor een boek. Een eervol verzoek, ook getuigend van lef van de auteurs, gelet op mijn soms kritische blik op managementboeken.
(https://lnkd.in/gNnYb4us)

Ik hield nog even geheim om welk boek het gaat. Welnu, dat kan ik nu melden want het boek is er. Het heet ‘Weetnietkunde. Ontspannen omgaan met onzekerheid en ongemak’ van Marian Timmermans en Willem de Vos. (Zie ook https://lnkd.in/gtSqGfJb)

Dit is de tekst van mijn aanbeveling (op de achterkant van het boek):

” ‘Weetnietkunde. Ontspannen omgaan met onzekerheid en ongemak’ lees je niet in één adem uit. Dat is een compliment want het boek heeft veel te bieden. De auteurs geven een caleidoscopisch overzicht van onze omgang met iets weten en niet-weten, als individu of in een groep. Zij bepleiten een ‘bedachtzame’ (treffende aanduiding!) omgang met de permanente en niet te vermijden situatie van onzekerheid en informatietekort. Het boek verheldert situaties die iedereen uit eigen ervaring wel kent en die uitnodigen tot persoonlijke reflectie. 
Het boek is een goudmijn voor leidinggevende, adviseur, trainers en coaches, maar ook iedere professional zal dit boek met vrucht kunnen gebruiken voor persoonlijke ontwikkeling en groei.”

Me dunkt, dat ik het boek graag aanbeveel, spreekt voor zich.

Share